Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nijerya'da intihar saldırısı

/ Kaynak: AA
Nijerya'da intihar saldırısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde düzenlenen intihar saldırılarında çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

Nijerya Savunma Bakanlığı sözcüsü Chris Olukolade, eyaletin başkenti Maiduguri yakınında Zabamari Muna'da Boko Haram militanlarının düzenlediği intihar saldırılarında onlarca sivilin ve bir askerin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.
Olukolade, altı intihar komandosu tarafından düzenlenen saldırıların ardından ordunun bölgede çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirdiğini belirtti.
Nijerya'da dün Boko Haram'a karşı düzenlenen operasyonda onlarca militanın öldüğü açıklanmıştı. Olukolade'nin açıklamasında, "teröristlere karşı operasyonların çeşitli cephelerde sürdüğü" ifadesi de kullanıldı.
Boko Haram militanlarının ülkenin kuzeydoğusundaki Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde düzenledikleri şiddet eylemlerinde son altı yılda on binlerce kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...