'Ilımlı Arap ülkeleriyle ortak mücadele veriyoruz'

/ Kaynak: AA
'Ilımlı Arap ülkeleriyle ortak mücadele veriyoruz'

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'teröre karşı, ılımlı Arap ülkeleriyle ortak mücadele verdiklerini' ifade etti.

Netanyahu, Batı Kudüs'teki ofisinde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile bir araya geldi. Görüşme sonrasında Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, "terör"ün sadece bölge ülkelerine değil tüm dünyaya zarar verdiğini dile getirerek, "Terörün temel kaynaklarından biri radikal Şia'dır ancak DAEŞ'in başını çektiği radikal Sünni örgütler de bu kaynaklardan birini oluşturmaktadır. Terör belasına karşı ılımlı Arap ülkeleriyle ortak bir mücadele veriyoruz" ifadelerini kullandı.
İran'la yürütülen nükleer müzakerelere de değinen Netanyahu "İran, dünyada teröre destek veren en büyük devlet. İran'la varılacak anlaşma, Tahran'ın sürekli artan isteklerine boyun eğmek ve 5+1 ülkelerinin ilkelerinden taviz vermek anlamına gelir" iddiasında bulundu.
Netanyahu, İran'ın varılacak anlaşma sayesinde, "terörü finanse edecek maddi imkana kavuşacağını" da öne sürdü.
Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotzias'in 3 günlük İsrail ziyaretinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Netanyahu, iki ülke arasındaki ilişkileri "güçlendirme kararlılığına sahip" olduklarını belirtti.
Konuk Dışişleri Bakanı Kotzias'ın da "Yunanistan'ı ziyaret eden İsraillilerin ülkemi ne kadar sevdiklerini görüyorum. Biz de aynı şekilde İsrail'i sevmeliyiz" dediği kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...