Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Husiler, Kızılhaç ekibini vurdu

/ Kaynak: AA
Husiler, Kızılhaç ekibini vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Husilerin Kızılhaç örgütünün tıbbi hizmet veren ekibini hedef aldığı öne sürüldü.

Yemen'de faaliyette bulunan uluslararası kızılhaç örgütü, Şii Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) ülkenin güneyindeki Aden'de tıbbi hizmet veren Kızılhaç örgütü çalışanlarını hedef aldığını iddia etti.
İsmini vermek istemeyen Kızılhaç örgütü çalışanları, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Husilerin, kızılhaç örgütünün Aden'de tıbbi hizmet veren ekibini hedef aldıklarını belirterek, bu yaptıklarının ahlaki, insani ve uluslararası anlaşmalarla bağdaşmadığını kaydetti.
Husilerin, Kızılhaç örgütü çalışanlarının çalışmalarını engellemek için evlerini ve tıbbi hizmet veren ekiplerini hedef aldıklarını ileri süren Kızılhaç örgütü çalışanları, uluslararası insani yardım kuruluşları ve insan hakları örgütlerine Aden'e insani ve tıbbi yardımların girmesi için Husilere baskı yapmaları çağrısında bulundu.
Kızılhaç ördütü çalışanları, Husilerin daha önce de Aden'deki hastane ve sağlık merkezlerinin çoğunu askeri kışlaya dönüştürdüğünü ifade etti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...