Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yemen'de ateşkese rağmen son 10 günde 142 sivil öldü

/ Kaynak: AA
Yemen'de ateşkese rağmen son 10 günde 142 sivil öldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'de geçen hafta ilan edilen ateşkese rağmen devam eden çatışmalarda son 10 günde 142 sivilin öldüğü, 224 kişinin yaralandığı bildirildi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, "3-13 Temmuz tarihleri arasında Yemen'de 36'si çocuk 27'si kadın 142 sivil öldü, 224 kişi yaralandı" dedi.
Colville, Yemen'de 26 Mart'tan bu yana hayatını kaybeden sivillerin sayısının bin 670'e, yaralananların sayısının ise 3 bin 829'a ulaştığını ifade etti.
BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Yemen İnsani İşler Koordinatörü Johannes van der Klaauw, ülkede her 5 kişiden 4'ünün, yani 25 milyon Yemenliden 21 milyonunun insani yardıma muhtaç olduğunu söyledi.
Yemen'de savaşa rağmen 250 bin sığınmacının bulunduğuna işaret eden Klaauw, Etiyopya ve Somalililerin, Suudi Arabistan'a çalışmaya gitmek için Yemen'den geçmek zorunda olduklarını belirtti.
Dünya Sağlık Örgütü de yaptığı yazılı açıklamada, Aden kentinde insani durumun gittikçe kötüleştiğini, örgütün acil ihtiyaç duyulan tıbbı malzemeyi kente ulaştırdığını ancak devam eden çatışmalar yüzünden sağlık hizmetlerine erişimin sınırlı olduğunu vurguladı.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, perşembe günü yaptığı açıklamada, Yemen'de cuma gece yarısından ramazan sonuna kadar çatışmalara "insani yardım arası" verileceğini duyurmuş ancak hafta sonu Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları ve çatışmalar devam etmişti.
Yemen'de daha önce de 12 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere beş günlük ateşkes ilan edilmiş ancak Husi militanları ateşkesi ilk bir saatin ardından ihlal etmişti.
Siyasi istikrarın bir türlü sağlanamadığı Yemen'de yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, söz konusu gruba yönelik operasyon başlatmıştı. Husilerle yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Yemen ile Suudi Arabistan sınırındaki bölgeler de sık sık çatışma ve saldırılara sahne oluyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...