Sana'da 13 terörist öldürüldü

/ Kaynak: AA
Sana'da 13 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Halk Direnişi Güçleri'nin başkent Sana'da düzenlediği operasyonlarda 13 Husi militanı öldü.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri'nin başkent Sana'da düzenlediği operasyonlarda 13 Husi militanının öldürüldüğü bildirildi.
Halk Direnişi Güçleri'nden yapılan yazılı açıklamada, Husilerin kontrolündeki Sana Üniversitesinin doğu ve batı kapılarının hedef alındığı saldırılarda 13 Husi militanının hayatını kaybettiği belirtildi.
Öte yandan Yemen'in Taiz ilindeki uluslararası havalimanı yakınlarında Husilerin devriye aracına düzenlenen saldırıda, Husi yanlısı Taiz Havalimanı Tugayı komutanı Abdullah Hamle'nin de aralarında bulunduğu bazı militanların öldüğü kaydedildi.
BM, önceki gün, Yemen'de 10 Temmuz Cuma günü yerel saatle 23.59'da başlayacak "ön koşulsuz insani aranın" ramazan sonuna kadar süreceğini duyurmuştu. Bu sürede Yemen'deki tüm bölgelere engelsiz şekilde limanlar ve havaalanları da kullanılarak insani yardım ulaştırılması gerektiği belirtilmişti.
Yemen'de daha önce de 12 Mayıs'tan itibaren geçerli olmak üzere 5 günlük ateşkes ilan edilmiş, ancak Husi militanları ateşkesi, ilk 1 saatin ardından ihlal etmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...