Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yıllar sonra bir ilk

Yıllar sonra bir ilk

DÜNYA Haberleri

Suudi yönetimi ile Filistin İslami Direniş Hareketi arasındaki ilişkileri artıracak bir gelişme yaşandı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) lideri Halid Meşal'den Suudi Arabistan'a sürpriz bir ziyaret geldi. Riyad'a giden Hamas lideri Meşal'in Suudi Arabistan Kralı Selman'ın yanı sıra üst düzey yetkililerle de bir araya geldiği belirtildi. Suudi Arabistan yönetimi ile Hamas arasında yıllar sonra gerçekleşen görüşmeyi Hamas duyurdu. Görüşmelerde Filistinliler arasında birliğin sağlanması ve bölgedeki siyasi durumun ele alındığı kaydedilirken, Hamas kaynakları, bu temaslarla örgütle Riyad arasındaki ilişkileri geliştirmeyi umuyor. Ocak ayında vefat eden Kral Abdullah döneminde Riyad yönetimi Müslüman Kardeşler'le yakın ilişki içinde olan Hamas'a karşı mesafeli tutum izliyordu. Kral Selman'ın tahta geçmesinin ardından bu yönde bir yumuşama görülüyordu.
HENİYYE: GAZZE'DE HEDEFLERE YAKINIZ
Öte yandan Gazze'deki Hamas yönetiminden bölgenin yeniden imarına yönelik önemli açıklamalar geldi. Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, İsrail'in geçen yıl düzenlediği saldırılar sırasında büyük yıkıma uğrayan Şucaiyye mahallesindeki Salah Camisi'nde bayram namazının ardından verdiği hutbede, ambargonun kaldırılması, Gazze limanının inşası ve bölgenin yeniden imarına ilişkin konuşmalara şaşırılmaması gerektiğini belirterek, "Herkes, Gazze'nin yeniden infilak etmesinden korkuyor. Bizler ambargoyu sonlandırma ve bölgeyi yeniden inşa etme gibi hedeflerimize her zamankinden daha yakınız" ifadelerini kullandı.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...