Endonezya'da hava ulaşımı aksıyor

/ Kaynak: AA
Endonezya'da hava ulaşımı aksıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Endonezya'da yanardağ patlamaları ülkede hava ulaşımını aksatıyor.

Endonezya'da meydana gelen yanardağ patlamaları nedeniyle birçok bölgede uçak seferleri iptal edilirken, bayram ziyaretinde bulunan milyonlarca insan geri dönüş yolu arıyor. Endonezya'nın Doğu Java bölgesinde Raung Yanardağı'nın faaliyete geçmesi nedeniyle 1 haftadır uçak seferleri iptal ediliyor. Yanardağdan püsküren kül kütlesinin yüksekliğinin 4-5 kilometreye kadar ulaşıp, görüş alanını etkilemesi nedeniyle ülkenin en çok turist alan bölgesi Bali ile ikinci en büyük şehri Surabaya'nın da aralarında olduğu 5 havaalanında uçak seferleri iptal edildi.
En son ülkenin doğusundaki Gamalama Yanardağı'nın da faaliyete geçerek kül püskürtmesi nedeniyle, Ternate adasındaki havaalanı kapatıldı. Havayolu şirketleri, yolcuları uçuşlarda uzun süreli gecikmeler yaşanacağı konusunda uyardı.
Uçak seferlerinin iptal olmasıyla, tatil yapan binlerce turist ve bayram ziyaretinde bulunan insan havaalanlarında mahsur kalmış durumda. Uçak seferleri zaman zaman kül kütlesinin dağılmasıyla mümkün olurken, yanardağlardan püsküren külün şiddetini artırması uçuşların tekrar iptal olmasına neden oluyor.
"Pasifik Ateş Çemberi" adı verilen, deprem ve volkan kuşağında yer alan Endonezya'da 120'den fazla aktif volkan bulunuyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...