IKBY, Diyala'daki saldırıyı kınadı

/ Kaynak: AA
IKBY, Diyala'daki saldırıyı kınadı

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Başkanlığı cuma günü 100'ün üzerinde kişinin öldüğü Diyala'daki bombalı saldırıyı kınadı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığı, cuma günü 100'ün üzerinde kişinin öldüğü Diyala'daki bombalı saldırıyı kınadı.
Başkanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Diyala'nın Benisadi ilçesinde bir pazar yerinde düzenlenen, 100'den fazla kişinin ölümü ve 140 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıya ilişkin, "Mübarek Ramazan Bayramı'nın birinci gününde teröristler Diyala'nın Han Benisadi ilçesinde vahşi ve insanlık dışı bir saldırı gerçekleştirdi. Patlamada çok sayıda günahsız vatandaşımız şehit oldu ve yaralandı" ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Teröristler her zaman olduğu gibi insanlığa saldırmıştır. İnsani ve dini hiçbir değer tanımadan, korkakça ve acımasızca sivilleri hedef almıştır. Teröristler, bu kirli eylemleriyle amaçlarına ulaşamayacaktır. Akıbetleri yenilgi ve bozgundur. Yok olmaktan kurtulamayacaklar. Kürdistan Bölgesi Başkanlığı olarak bu insanlık dışı eylemi şiddetle kınıyoruz. Elim hadisede şehit olanların ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...