Bahreyn'den İran'a tepki

Bahreyn'den İran'a tepki

DÜNYA Haberleri

İran'ın Manama Büyükelçiliği maslahatgüzarı vekilinin, Ali Hamaney'in yaptığı açıklamalar nedeniyle Bahreyn Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı bildirildi

Bahreyn Haber Ajansı'nda (BNA) yer alan haberde, Bahreyn Dışişleri Bakanı vekili Abdullah Abdullatif Abdullah'ın, Manama Büyükelçiliği maslahatgüzar vekili Mürteza Sanavberi'yi dışişleri bakanlığına çağırdığı ifade edildi.


Haberde, "Sanavberi'ye, Hamaney'in açıklamalarının Bahreyn'in içişlerine müdahale edilmesi, bağımsızlığının ihlali ve Birleşmiş Milletler ilkelerinin çiğnenmesi anlamına geldiği ifade edilmiş ayrıca bu tür açıklamalara derhal son verilmesi ve bunun yerine İran halkının durumunun iyileştirilmesine, komşu ülkelerle iyi geçinmeye ve Bahreyn'in bağımsızlık ve egemenliğine saygı göstermeye mesai harcanmasının gerekliliği üzerinde durulmuştur" denildi.


İran basınında yer alan haberlere göre Hamaney, "Müzakere metni onaylansın ya da onaylanmasın Suriye hükümetine, Yemen ve Bahreyn'deki ezilen halklara destek vermekten vazgeçmeyeceklerini" söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...