Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Amerika'dan İsrail'e İran cevabı

Amerika'dan İsrail'e İran cevabı

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma Bakanı Carter, İran ile varılan nükleer anlaşmadan memnun olmayan İsrail'e cevap verdi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, İran ile varılan nükleer anlaşmaya ilişkin memnuniyetsizliğini defalarca ifade eden İsrail'e yanıt verdi. Anlaşmanın iyi olduğunu söyleyen Carter, "Bu anlaşma gayet iyi bir uzlaşıdır. Askeri seçenek hala masada ve kimse bunu engelleyemez" dedi.
ORTADOĞU TURUNA ÇIKTI
Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Carter'ın Ortadoğu ziyareti 19 Temmuz'da İsrail ile başladı. İsrail'de, İran'ın bölgeyi istikrarsızlaştırma eylemleriyle mücadele etme ve terör saldırılarından korunma gibi kritik güvenlik sorunlarının üstesinden gelinmesi çabalarını ele alan Carter, daha sonra Suudi Arabistan'a geçecek.
Carter, başkent Cidde'de Suudi yetkililerle görüştükten sonra turunun son durağı Ürdün'e geçecek. Terör örgütü DAEŞ ile mücadelede uluslararası koalisyonun çabalarını ele alacak Carter, çok uluslu koalisyonda bulunan ülkelerin komutanları ve Ürdünlü savunma görevlileriyle örgüte karşı savaşı ve bölgesel gelişmeleri değerlendirecek.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...