Libya'da 4 İtalyan kaçırıldı

/ Kaynak: AA
Libya'da 4 İtalyan kaçırıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İtalya Dışişleri Bakanlığı, Libya'nın Akdeniz kıyısındaki doğalgaz ve petrol yerleşkesi Mellitah'da 4 vatandaşının kaçırıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan kısa açıklamada, bölgede çalışan 4 İtalyan'ın kaçırıldığı bilgisi paylaşılırken, bakanlık nezdinde kurulan kriz masasının durumu yakından takip ettiği ve Bonatti firması çalışanı olan 4 kişinin aileleri ile firmalarıyla yakın temas halinde olduğu bildirildi.
Açıklamada, İtalya'nın Libya'daki durumdan ötürü 15 Şubat'ta bu ülkedeki büyükelçiliğini kapattığı ve vatandaşlarına zor durumdaki ülkeden ayrılmaları çağrısında bulunduğu hatırlatıldı.
Brüksel'de bulunan İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de kaçırılan 4 İtalyan'a yönelik ilk haberi dün gece aldıklarını ve hemen ailelere haber verdiklerini dile getirirken, haber alma servisleriyle çalışarak, bugün bu konuya biraz daha odaklanıp, söz konusu durumu telafi etmek istediklerini söyledi.
Gentiloni, son yaşanan hadisenin Libya'da istikrarın olması gerektiğini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...