Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB'den İsrail'e mali abluka

AB'den İsrail'e mali abluka

DÜNYA Haberleri

AB, İsrail'i iki devletli çözüm konusunda yeniden masaya oturtmak için baskıyı artırıyor.

İsrail'e Gazze'ye uyguladığı izolasyonları sonlandırması ve geçiş noktalarını tamamen açması çağrısı yapan Avrupa Birliği (AB), bir yandan da hukuksuz Yahudi yerleşimlerini rant kapısına çeviren Tel Aviv'e bir darbe daha indirmeye hazırlanıyor. AB üyesi 16 ülkenin dışişleri bakanlarının, Yahudi yerleşimlerden Avrupa'ya ihraç edilen ürünler için ayrı bir etiket kullanılmasına yönelik teklifi tazeliğini korurken, işgalci İsrail'i köşeye sıkıştıracak uygulamaların artırılması planlanıyor.
Reuters'ın haberine göre, Tel Aviv'in elini bağlayacak yeni öneri, özellikle İsrail bankalarını hedef alıyor. AB Dış İlişkiler Konseyi'nin yayımladığı bildiride, İsrail'in 1967'den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki eylemlerini göz önünde bulundurmak gerektiği belirtiliyor.
MASAYA DÖNMEZSE...
Etiketleme kararının İsrail'in yerleşim politikalarına yönelik atılan ciddi adımların ilki olduğu hatırlatılırken, mali ablukanın da İsrail ekonomine etkisi olabileceği ifade ediliyor. "AB Ayrım ve İsrailli Yerleşimler" adlı raporda, "AB'nin kendi yönetmelikleri ve ilkelerine göre, İsrail ile İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki eylemleri arasında bir ayrım yapması konusundaki görevlerinden kaçamayacağı" vurgulanıyor.
İsrail'in Avrupa ile nasıl bir ilişki kuracağına karar vermesi ve iki devletli çözüm için yeniden masaya oturması amacını taşıyan öneride, yerleşim alanları üzerinde faaliyet gösteren bankacılık, kredi ve mortgage işlemlerinin incelenmesi, Yahudi yerleşimleriyle iş yapan Avrupalı yardım kuruluşlarının vergi muafiyeti konusunun gözden geçirilmesi isteniyor. Öneriler arasında, Avrupa'nın büyük bankalarıyla çalışan ve kredi alan Yahudi yerleşimlerindeki İsrailli işletmeler ile bireylerin faaliyetleri de sorgulanıyor.
ÇEMBER BÜYÜYOR
Raporda ayrıca, AB vatandaşlığı da olan İsraillilerin, işgal bölgelerindeki mülklerini Avrupa'dan kredi almak için teminat olarak kullanmaması gerektiğine dikkat çekiliyor.
KAYNAK: YENİ ŞAFAK


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...