Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den eğit-donat açıklaması

ABD'den eğit-donat açıklaması

DÜNYA Haberleri

ABD, eğit-donat programı dahilindeki muhaliflerin, DAEŞ'e karşı kurulan koalisyonun bir parçası olduğunu ve onları koruyacaklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'a, günlük basın brifinginde, eğit donat programı dahilindeki Suriyeli muhalifleri, Beşşar Esed yönetiminin saldırılarına karşı korunup korunmayacağı soruldu.

Sözcü Toner, "ABD Savunma Bakanlığı tarafından eğit-donat programı dahilindeki Suriyeli güçler, DAEŞ'e karşı mücadele eden diğer müttefiklerimiz gibi, geniş yelpazede desteklenecektir ve bunun içine savunma ateşi yardımı da dahildir" dedi.

Angajman kuralları hakkında detaylara giremeyeceğini belirten Toner, "Başından beri söylediğimiz gibi, gerekli önlemleri alarak bu güçlerin görevlerini başarıyla yerine getirebilmesini garantiye alacağız" şeklinde konuştu.

Toner, "Suriye'yi ABD uçaklarına müdahale etmemesi için uyarıda bulunmuştuk ve aynı şekilde, Suriye rejimini, DAEŞ'e karşı mücadele eden yeni Suriye güçlerine de müdahale etmemesini tavsiye ediyoruz. Bunu ilettik" dedi.

Esad yönetimine bağlı güçler de dahil olmak üzere, koalisyon destekli Suriyeli güçlerin DAEŞ ile mücadele ederken savunulacağını belirten sözcü, "Şunun altını çizmek isteriz ki DAEŞ'e karşı karada mücadele eden güçleri desteklemek için hazırız. Bu bizim asıl amacımızdır. Fakat onları muhtemel diğer saldırılara karşı da koruyacağız" görüşüne yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...