Kudüs'ü Yahudileştirme projesine darbe

Kudüs'ü Yahudileştirme projesine darbe

DÜNYA Haberleri

İsrail ürünlerine yönelik "Boykot, Tecrit ve Yaptırım Hareketi" anlamına gelen BDS, Veolia'nın İsrail'in Kudüs'teki projesinden çekildiğini açıkladı.

BDS?Genel Koordinatörü Mahmud en-Nevacia, “Fransız şirkete 7 yıldır baskı yapıyorduk. Birçok alanda faaliyet gösteren Fransız şirketinin gerek tramvay gerek diğer alanlardaki yatırımlarını geri çekmesini başardık” dedi. İsrail ile yürüttükleri mücadeleyi "açık savaş" olarak niteleyen Nevacia, "Dünyanın her yerinde İsrail ile özellikle ekonomi alanında açık savaş yürütüyoruz. Bunu İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisi de dile getirmişti" dedi. Nevacia sözlerini şöyle tamamladı: "Tramvay projesi, Yahudi yerleşim birimlerini şehrin çevresinden birbirine bağlamak suretiyle Kudüs'ün Yahudileştirilmesini hedefleyen bir projeydi. Bu, Fransa'nın da bir parçası olduğu Avrupa Birliği kanunlarına aykırı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...