Muhalifler 30 rejim askerini öldürdü

/ Kaynak: AA
Muhalifler 30 rejim askerini öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

Muhaliflerden Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, aralarında Hizbullah milislerinin de bulunduğu 30 rejim askerini öldürdü.

Suriye'de muhalif grupların çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı güçlerin, İdlib kentinin kuzeydoğusundaki Suvagiye köyünün denetimini ele geçirerek, aralarında Hizbullah milislerinin de bulunduğu 30 rejim askerini öldürdüğü bildirildi. Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Ebu Fadıl, Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin, İdlib'in kuzeydoğusunda rejim ve Hizbullah milislerinin kontrolündeki Suvagiye köyünün denetimini ele geçirdiğini söyledi. Köyün ele geçirilmesi esansında çıkan çatışmalarda aralarında Hizbullah milislerinin de bulunduğu 30 rejim askerinin öldürüldüğünü belirten Fadıl, ''Fetih Ordusu'na bağlı birliklerimiz köy yakınındaki elektrik santrali, bir askeri kışla ile rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı bir okulun kontrolünü de ele geçirdi'' dedi.
Suvagiye köyü çevresinde rejim güçlerine ait çok sayıda hafif silahı da ele geçirdiklerini ifade eden Fadıl, orduya ait savaş uçaklarının Suvagiye ve Fua köyleri çevresinde muhaliflerin denetimindeki bölgelere 20'den fazla hava saldırısı düzenlediğini kaydetti.
Suriye ordusu ile Hizbullah milislerinin, Lübnan sınırında stratejik önemdeki Zebadani ilçesine saldırmasına karşılık olarak Fetih Ordusu'na bağlı Ahraru'ş Şam ile diğer birlikler de İdlib kırsalında Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Fua ve Kafraya köylerine saldırmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...