Zarif'ten Suriye'de diyalog çağrısı

/ Kaynak: AA
Zarif'ten Suriye'de diyalog çağrısı

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Çek Cumhuriyeti'ndeki temaslarının ardından yaptığı açıklamada; 'Suriye halkı ve devleti arasında diyalog gerçekleşmelidir'

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Suriye halkı ve devleti arasında diyalog gerçekleşmelidir. Aynı zamanda Suriye'nin geleceğiyle ilgilenen tüm gruplar arasında da bu diyalog olmalıdır" dedi.
İran Dışişleri Bakanı Zarif, Çek Cumhuriyeti'nden mevkidaşı Lyubomir Zaoralek'le görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.
İran'ın Suriye krizinin sona ermesiyle ilgili ne gibi adımlar attığı hakkındaki soruya Zarif, "İran tüm ülkelerle ilgili şiddet ve günahsız insanların öldürülmemesi konusunda o ülke halkının haklarına saygı göstermiştir. Suriye için de böyle. Biz her zaman şiddetin sona erdirilmesi gerektiğini söyledik" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...