HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Lufthansa pilotları yine greve gidiyor

Kaynak: AA
Lufthansa pilotları yine greve gidiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın pilotlarının yarın Almanya genelinde greve gideceği bildirildi.

Alman Pilot Sendikası'ndan (VC) yapılan açıklamada, Lufthansa ve Lufhansa kargo pilotlarının yarın saat 08.00-23.59'da iş bırakacağı ve grevin Almanya genelinde A380, A330, A340 ve B747 gibi uçak tipleriyle yapılacak uzun mesafeli uçuşları etkileyeceği belirtildi. Açıklamada, sendikanın, Lufthansa'ya yaptığı 500 milyon avroluk maliyet tasarrufu sağlayabilecek "büyüme ve istihdam için ittifak" önerisinin kabul edilmediği hatırlatıldı. Lufthansa'nın sendikaya hafta sonu görüşmelerinin yeniden açmak için iki teklif yaptığı aktarılan açıklamada, "Bunlar sadece ilk bakışta umut verici görünüyordu. Ancak daha detaylı bir analiz, bunun tekrar asılsız olduğunu ortaya koydu" denildi. Açıklamada, Almanya genelinde yaklaşık 9 bin 600 üyeye sahip sendikanın yolcuların grevden etkilenmesinden dolayı üzgün olduğu ve Lufthansa yönetiminin ciddi bir kararlılık göstermesi durumunda görüşmelere devam edebilecekleri kaydedildi.
- Pilotlar, 13. kez greve gidiyor
Alman Pilot Sendikası ile Lufthansa yönetimi arasındaki anlaşmazlık dolayısıyla 2014 yılının nisan ayından bu yana pilotlar, 12 kez greve gitmiş ve binlerce sefer iptal edilmişti. Sendikayla Lufthansa yönetimi arasındaki görüşmelerde Lufthansa, Lufthansa-Cargo ve Germanwings şirketlerinde çalışan 5 bin 400 pilotun emekliliğe geçiş süreçleriyle ilgili anlaşma sağlanamıyor. Lufthansa şirketi, pilotlarda en erken emeklilik yaşını 55'ten 60'a, görevden ayrılmadaki ortalama yaşı da 58'den 61'e çıkarmak istiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...