Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak Adalet Bakanı Yardımcısı kaçırıldı

Irak Adalet Bakanı Yardımcısı kaçırıldı

DÜNYA Haberleri

Irak Adalet Bakanı Yardımcısı Abdülkerim Faris Bağdat'ın kuzeydoğusunda silahlı kişiler tarafından kaçırıldı.

Iraklı polis yetkilileri yaptığı açıklamada, Irak Adalet Bakanı Yardımcısı Abdülkerim Faris'in Bağdat'ın kuzeydoğusundaki Binook bölgesinde aracında seyir halindeyken siyah kıyafetli, silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını kaydetti. Yetkililer bakan yardımcısının bulunduğu aracın birkaç araç tarafından önünün kesildiğini, bakanı kaçırmaya çalışan saldırganlara müdahale eden şoförün de vurularak yaralandığını bildirdi. Araçta bulunan diğer bakanlık yetkilisi ve iki korumanın da bakanla birlikte alıkonulduğu açıklandı.

Irak İçişleri Bakanlığı, kaçırılma olayını doğrularken olay hakkında detaylı bilgi vermedi. Adalet Bakanlığı yetkilileri ise Bakan Yardımcısı Fares'le birlikte kaçırılan diğer yetkilinin mali ve idari işler genel müdürü olduğunu bildirdi.

Bakan yardımcısının kaçırılma olayı 18 Türk işçinin Binook bölgesinin güneyindeki Sadr kentinde kaçırılmasından 6 gün sonra meydana geldi. Her iki kaçırılma olayına karışan saldırganların kimliklerinin de henüz tespit edilemediği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...