Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kabe'de yağmur sürprizi

/ Kaynak: AA
Kabe'de yağmur sürprizi

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde akşam namazı sonrası başlayan kısa süreli yağmur hacı adaylarını şaşırttı.

Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde akşam namazı sonrası başlayan kısa süreli yağmur hacı adaylarını şaşırttı.


Dünyanın çeşitli ülkelerinden yüz binlerce hacı adayına ev sahipliği yapan ve hava sıcaklığının 30 dereceyi aştığı Mekke'de yağmur, akşam namazının ardından başladı. Kısa süre etkili olan yağmur, hacı adayları için sürpriz oldu. 


Mescid-i Haram'a ulaşmaya çalışan binlerce hacı adayı yaklaşık 10 dakika süren yağmura hazırlıksız yakalandı. Birçok hacı adayı, Kabe çevresindeki iş merkezlerine sığındı.


Yağmur sonrası hava sıcaklığı da 29 dereceye kadar düşerken Kabe'deki yoğunluk ise her saat artıyor. İzdiham nedeniyle akşam namazının ardından Kabe'ye girişlere bir süre izin verilmedi. 


Kabe'deki genişletme çalışmalarında son aşama tamam


Bu arada Kabe'de tavaf alanının genişletilmesi projesinde son aşamanın tamamlandığı bildirildi.


Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Başkan Yardımcısı Muhammed bin Nasır el-Huzaym, genişletme çalışmalarını denetlemek için yaptığı Kabe ziyaretinde, tavaf alanının genişletilmesi projesinde üçüncü ve son aşamanın tamamlandığını duyurdu.


Huzaym, Allah'ın evinin (Kabe), kolay ve rahat bir şekilde hac ibadetlerini yerine getirmeleri için misafirlerini kabul etmeye hazır olduğunu belirtti. 


Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan açıklamada, üçüncü aşamanın çatısının tamamlandığı, birinci ve ikinci aşamalarla birleştirildiği, böylelikle saatte 105 binden fazla kişiyi ağırlayabilecek kapasiteye ulaşıldığı kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...