ABD 10 bin Suriyeli kabul edecek

ABD 10 bin Suriyeli kabul edecek

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü William Spindler, 'ABD daha fazla sığınmacıya kapılarını açmalı' dedi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü William Spindler, ABD'nin 2016'da 10 bin Suriyeli sığınmacıyı ülkeye kabul edecek olmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "ABD daha fazlasını yapabilir, yapmalı da" dedi.


Basın toplantısına New York'tan telekonferans ile bağlanan BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Peter Salama ise "Türkiye, Lübnan ve Ürdün'deki Suriyeli sığınmacıların sayısı Avrupa'ya ulaşan toplam sığınmacı sayısının 10 katı" dedi.


AVRUPA'YA ULAŞANLARIN 4'TE BİRİ ÇOCUK
Bu yıl Avrupa'ya ulaşan sığınmacıların 4'te birinin çocuk olduğuna dikkati çeken Salama, "Bu insanlar öldürülüyor, sakat bırakılıyor. Aralarında 8 yaşında olan çocuklar zorla çalıştırılıyor, savaşıyor. Suriyeli çocukların geleceği elinden alındı, bir jenerasyon kaybolma riskiyle karşı karşıya. Bu insanların evlerini terk edip Avrupa'ya ulaşmak istemesine neden şaşırıyoruz ki?" ifadelerini kullandı.


Salama, savaşa son verilmezse milyonlarca Suriyelinin daha komşu ülkelere, oradan da Avrupa'ya geleceği uyarısında bulundu. Uluslararası Göç Örgütü'nün son verilerine göre ise Akdeniz'i geçerek Yunanistan'a ulaşan sığınmacıların sayısı 309 bin 356 olurken, 121 bin 139 sığınmacı da İtalya'ya ulaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...