Filistinli gençler korumak için Mescid-i Aksa'da

Filistinli gençler korumak için Mescid-i Aksa'da

DÜNYA Haberleri

Bir grup Filistinli gencin, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı korumak için Mescid-i Aksa'ya girdikleri belirtildi



Güvenlik gerekçesiyle ismini vermek istemeyen Filistinli gençlerden biri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Pazartesi günü İsrail askerlerinin eşliğinde Aksa'ya girecek olan Yahudi yerleşimcilerin yapacakları baskın ve ihlallere karşı, İsrail güvenlik güçlerinin yoğun bir şekilde Aksa'nın etrafını kuşatmasına rağmen onlarca genç Mescid-i Aksa'ya gizlice girmeyi başardık" ifadelerini kullandı.
Mescid-i Aksa Vakfı yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün 40 Yahudi yerleşimci polis korumasında Aksa'nın avlusuna alınmıştı.
Yahudiler için yılbaşı kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde Harem-i Şerif'te bulunan Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere, askerler ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale etmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.
İsrail, Mescid-i Aksa'nın kapısını ve avlusunu tutarak ihlallere engel olmaya çalışan gönüllü Filistinlileri yasa dışı ilan etmişti. İsrail'in Aksa'ya yönelik bugünkü ihlalleri, gönüllü Filistinlilerin "yasa dışı oluşum" ilan edilmesinin ardından meydana geldi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...