Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'den 'taş atan Filistinliler için' vur emri

/ Kaynak: AA
İsrail'den 'taş atan Filistinliler için' vur emri

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Başsavcısı Yehuda Weinstein'ın "Keskin nişancıların taş atan Filistinlilere karşı gerçek mermi kullanmasını" içeren kararı onayladığı bildirildi.

İsrail'in Kanal 10 televizyonunda yayınlanan habere göre, Başsavcı Weistein, İsrail polis ve askerlerine, taş, molotof kokteyli atan Filistinlilere yönelik vur emrini onayladı. Karar uyarınca, İsrail polisi ve askeri "taş atanlara" Ruger 22 tüfeğiyle karşılık verecek. Başsavcının kararı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dün yaptığı, "taş ve molotof kokteyli atanlara karşı savaş ilan ediyoruz" açıklamasının ardından gelirken, İsrail basınında yer alan haberlere göre, Netanyahu, dünkü buluşmasında Başsavcı Weinstein'dan keskin nişancıların "saldırganları hedef alması için" onay istemişti. Bu kararla, İsrail polisinin, taş ve molotof attığı gerekçesiyle Filistinlilere karşı gerçek mermi kullanması "siyasi ve hukuki" olarak onaylanmış oldu.
- Vur emri uygulanmaya başladı
Öte yandan İsrail Polis Sözcüsü Luba Samiri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'ün İsseviye mahallesinde "polise molotof kokteyli atan bir Filistinlinin vurulduğu" belirtildi. Açıklamada, "Molotof atan Filistinli polis tarafından bacağından vuruldu. Yaralanan kişi yanındaki arkadaşlarının yardımıyla kaçmayı başardı" ifadelerine yer verildi. İsrail Polis sözcülerinden Micky Rosenfeld de sosyal paylaşım ağı Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail polis ve askerlerinin Filistin mahallelerinde güvenlik önlemlerini arttırdığını duyurdu. Yahudiler için yılbaşı olarak kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle yaklaşık 50 Yahudi yerleşimci Tarım Bakanı Uri Ariel eşliğinde pazar günü Mescid-i Aksa'ya girmiş, yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya alınmasını protesto eden ve içeri girmek isteyen Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale edilmişti. Müdahale sırasında aralarında kadınların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı. İsrail askerleri postallarıyla salı sabahı, Mescid-i Aksa'nın etrafı camekanla çevrili minberinin yakınına kadar girmiş ve çatısına çıkmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...