KKTC'de dinamit paniği

/ Kaynak: DHA
KKTC'de dinamit paniği

DÜNYA Haberleri  / DHA

KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bu sabah bir çöp kutusu içinde iki ayrı düzenek halinde dinamit lokumları bulundu.

Bomba düzeneğini, Lefkoşa belediye temizlik ekipleri sabah saat 07.00 civarında, başkentin ana caddesine çıkan bir sokağın köşesindeki çöp konteyneri içinde buldu. Polis, mesai saatleri öncesinde trafiğin yoğun olduğu bir saatte bulunan bombayı imha etmek için yolu kapattı. Bomba imha ekipleri, dinamit lokumları üzerindeki düzeneği etkisiz hale gelirdi. Yetkililer düzeneğin basit olduğunu ve gelişi güzel çöp kutusuna atıldığını belirtti. Polis olayla ilgili yol üzerindeki işyerlerine ait güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı.
HALK ALIŞIK DEĞİL
KKTC'de halkı, bugüne kadar benzeri yaşanmaması nedeniyle bomba olaylarına alışık değil. Lefkoşa'da bulunan bomba, Türkiye'de artan terör olayları nedeniyle paniği artırdı. Üniversitelerde yaz tatilinin sona ermesi ve Türkiye'den çok sayıda öğrencinin Ada'ya gelmesi, farklı spekülasyonlara yol açtı. Bomba düzeneğinin KKTC bayrağına sarılı olduğu da iddia edildi ancak doğrulanmadı.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...