Avrupa korkunç yüzünü gösterdi

Avrupa korkunç yüzünü gösterdi

DÜNYA Haberleri

Ülkelerindeki şiddetten ölümü göze alarak kaçan binlerce kişiye, hayalini kurdukları devletler yüz çevirdi

Avrupa'nın yaşadığı mülteci krizine baş döndürücü bir trafik yaşanıyor. Probleme çözüm bulmada acze düşen Avrupa ülkeleri göçmenlere yönelik tutumlarında sınıfta kaldı. Özellikle Macaristan polisinin önceki gün Sırbistan sınırının açılması bekleyen yüzlerce Suriyeli mülteciye sert müdahalede bulundu. Sığınmacıların, Sırp-Macar sınırını kapatan demir kapıyı zorlamaları üzerine Macar polisi tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Bazı mülteciler de polise taş ve su şişeleri ile karşılık verdi. Polisin göz yaşartıcı gaz kullanmasından sonra mülteciler arasında izdiham yaşandı. Olayda, bir çocuk gözünü kaybederken çok sayıda mülteci yaralandı. Polisin sert müdahalesine sebep olarak Başbakan Viktor Orban'ın mültecilere karşı başında beri aldığı sert tutum gösterildi.
Avrupa korkunç yüzünü gösterdi

GÜNDEM MÜLTECİLER
? Bulgaristan, Türkiye'den yürüyerek Avrupa'ya gitmeye çalışan mültecilere karşı sınıra 1000 asker gönderdi. 
? Fransız polisi Paris'teki iki sığınmacı kampını dağıttı. Kamplarda bulunan yaklaşık bin kişi, sığınmacı merkezlerine taşındı. Başbakan Manuel Valls, “Göçmen krizi yüzünden Schengen'i askıya alabiliriz” dedi.
? Slovenya da Schengen'i askıya aldığını duyurdu.
? AB, Balkanlar'da kalan ve AB sınırları içine girememiş sığınmacılar için "tampon bölge" oluşturmaya hazırlanıyor.
? Alman polisi, Çek Cumhuriyeti sınırında kontrollere başladı. Başbakan Angela Merkel, “Ekonomik sebeple gelenleri geri göndereceğiz” dedi.
? Daha önce Romanya ve Sırbistan sınırlarına tel örgü çeken Macaristan, şimdi de Hırvatistan sınırını aynı yöntemle kapatıyor. Ülkeye girecek sığınmacılar 3 yıl, tel örgüye zarar verenler 5 yıl hapis cezasına çarptırılacak. 
? Avusturya'nın başkenti Viyana'da sığınmacılar tren istasyonlarını kamp alanına çevirdi.
Avrupa korkunç yüzünü gösterdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...