İşgalci İsrail güçleri Filistinli kadınlara saldırdı

İşgalci İsrail güçleri Filistinli kadınlara saldırdı

DÜNYA Haberleri

Günlerdir Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleriyle gündeme gelen İsrail, bugün de Filistinlileri Mescid-i Aksa'ya almadı.

Yahudiler için yılbaşına denk gelen günlerde İsrail güvenlik güçleri, Mescid-i Aksa'ya Yahudi yerleşimcileri alırken, Filistinlilere insanlık dışı muamalede bulunmaya devam ediyor. Günlerdir gerginliğin tırmandığı Kudüs şehrinde, İsrail askerleri Müslüman kadınların Mescid-i Aksa'ya girişini sert bir şekilde engelledi. İsrail askerlerinin kadınlara saldırdığı görüntüler tepki topluyor. Öte yandan, İsrail polisi dün 39 Filistinliyi gözaltına aldı.
- İsrail Gazze Şeridi yakınına füze bataryasını konuşlandırdı
İsrail ordusunun, Kudüs ve Mescid-i Aksa'da gerginliğin artması nedeniyle, Demir Kubbe hava savunma sistemine ait bir bataryayı Gazze Şeridi sınırına yakın bölgelere konuşlandırdığı belirtildi. İsrail ordu radyosunda yer alan açıklamada, hava kuvvetlerinin herhangi bir acil durum beklentisiyle Gazze Şeridi'ne komşu Netivot Yahudi yerleşim birimine Demir Kubbe hava savunma sistemine ait bir bataryayı yerleştirdiği belirtildi. (Kaynak: Yeni Şafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...