Pakistan'da 9 teröriste idam

/ Kaynak: AA
Pakistan'da 9 teröriste idam

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif, askeri mahkemenin 9 terörist hakkında verdiği idam kararını onayladı.

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı ve fiili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif, askeri mahkemenin 9 terörist hakkında verdiği idam kararını onayladı. Ordu Sözcüsü Tümgeneral Asım Selim Bajva tarafından yapılan yazılı açıklamada, birçok farklı terör olayına karışmış 9 teröristin daha hakkında idam kararı verildiğini ifade etti. Bu kararların Genelkurmay Başkanı Orgeneral Rahil Şerif tarafından da bugün onaylandığını belirten Bajva, bir teröristin de ömür boyu hapse mahkum edildiğini kaydetti. Pakistan'ın Peşaver kentinde geçtiğimiz yıl aralık ayında Pakistan Talibanı militanlarının bir okula düzenlediği saldırıda 125'ten fazlası öğrenci olmak üzere 150 kişi katledilmişti. Saldırının ardından Başbakan Navaz Şerif, terörizme karşı 'Ulusal Harekat Planı' adı altında 20 maddelik eylem planını uygulamaya koymuştu. Bu plan çerçevesinde sadece terör suçluluların ve çeşitli ağır ceza hükümlülerinin yargınlanması için ülke çapında 9 askeri mahkeme kurulmuştu. Ülkede bunun yanı sıra daha önce bir moratoryum ile askıya alınan idam cezası geri getirilmişti. Pakistan'da askeri ve sivil mahkemelerin verdiği kararlar sonucunda Peşaver'deki okul saldırısının ardından idam edilenlerin sayısı 150'yi geçti. Ordunun Afganistan sınırındaki Pakistan Talibanı örgütünün kamplarının bulunduğu Kuzey Veziristan bölgesinde 2014 yılı haziran ayında başlattığı geniş çaplı askeri operasyonda ise şimdiye kadar 3 bin 500'den fazla militan öldürüldü. Sıklıkla terörist saldırılara maruz kalan Pakistan'da son olarak, geçen cuma günü Afganistan sınırındaki Peşaver kentinde bulunan hava kuvvetlerine ait Badhaber askeri yerleşkesine, Pakistan Talibanı militanları tarafından saldırı düzenlenmiş ve 29 kişi hayatını kaybetmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...