Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tunus'ta yakıt krizi

/ Kaynak: AA
Tunus'ta yakıt krizi

DÜNYA Haberleri  / AA

Tunus'ta akaryakıt taşıyan tanker şoförlerinin dün başlattığı grev, ülkedeki benzin istasyonları önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

Tunus İşçi Sendikası'nın, tanker şoförlerinin sosyal şartlarının düzeltilmesi talebiyle yaptığı çağrı üzerine dün akşam başlatılan 3 günlük grev sürüyor. Ana caddelerde trafiğin felç olmasına neden olan grevin ardından benzin istasyonları önünde uzanan kuyruklarda mağdur olan vatandaşlar da duruma tepki gösterdi. Devlet dairesinde çalışan Delile Misbah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, benzin almak için geldiği istasyonun önündeki metrelerce uzanan kuyrukları görünce çok şaşırdığını belirtti. "Bu durum, şehirler arası yolculuklara çıkanlar, tüccarlar, esnaf ve tüm vatandaşlar için kötü bir şaka gibi" diyen Misbah, grevin ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini belirterek, bayrama 3 gün kala yapılmasının "suistimal ve hükümete gözdağı vermek" amaçlı olduğunu savundu. Otobüs şoförü Muhsin Hevavi de aracın yakıtının bittiğini ve vatandaşa hizmet verebilmek için grev nedeniyle oluşan uzun kuyruklarda saatlerdir beklediğini söyledi. Hevavi, sefer saatlerinde oluşacak aksamalarla birlikte bu durumun vatandaşların işlerini aksatacağını ifade etti. "Acil Yakıt Şirketi" Genel Müdürü Habib Mulavih, 10 gün önce açıklanan grev kararının ardından Sanayi Bakanlığı'nın bayram öncesi grevin olumsuz etkilerini en asgari düzeye indirgemek için gerekli tedbirleri aldığını belirtti. Şirketin söz konusu krizle mücadele amacıyla ülkenin tüm kentlerindeki depo ve yakıt istasyonlarını doldurduğunu ancak mevcut yakıtın en fazla üç gün yetebileceğini kaydeden Mulavih, hükümetle çeşitli taraflar arasında sorunun çözümü için müzakerelerin devam ettiği bilgisini verdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...