Lenin Meydanı'nda bayram namazı

/ Kaynak: AA
Lenin Meydanı'nda bayram namazı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bişkek'te bayram namazı, her yıl olduğu gibi başkentin en büyük ikinci meydanı olan Başbakanlık Binası önündeki Lenin Meydanı'nda kılındı.

Meydanda toplanan on binlerce Müslüman, Kırgızistan Müftüsü Maksatbek Toktomuşev'in verdiği vaazı dinledi. Müftü Toktomuşev vaazında, İslam dininde evlatların anne ve babaya duyması gereken hürmeti ve vazifelerini anlattı. Bayram namazına bazı milletvekilleriyle katılan Meclis Başkanı Asılbek Ceenbekov, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve milletvekilleri adına vatandaşların bayramını kutladı. Bayram namazının saat 08.20'de kılınmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Duaların ardından vatandaşlar, din görevlileriyle bayramlaşmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Kırgızistan'da kurban kesim organizasyonuna katılmak için gelen ve aralarında milli güreşçi Rıza Kayaalp'in de bulunduğu Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) gönüllüleri de bayram namazını meydanda kıldı. On binlerce vatandaşın arasında bayram namazını eda eden Kayaalp, namazdan sonra Kırgız dedeleri ve gençleri ile bayramlaştı. Kayaalp'a yoğun ilgi gösteren Kırgız gençleri, kendisiyle fotoğraf çektirdi. Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatında ilk kez Türkiye'nin dışında bu kadar büyük bir kalabalıkla bayram namazı kıldığını söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...