Rus savaş uçakları Humus'ta muhaliflerin denetimindeki bölgelere saldırdı

/ Kaynak: AA
Rus savaş uçakları Humus'ta muhaliflerin denetimindeki bölgelere saldırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Hava Kuvvetleri Su 25 ve MİG 31 savaş uçaklarıyla Humus'ta muhaliflerin denetimindeki bölgelere saldırdı.

Rusya'nın Su 25 ve MİG 31 savaş uçaklarıyla Humus'ta muhaliflerin denetimindeki bölgelere saldırdığı bildirildi. Katil Esad güçlerinden ayrılarak muhaliflere katılan pilot Albay Navaf Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Su 25 ve MİG 31 savaş uçaklarını katil Esad yönetiminden bağımsız saldırılarda kullandığını belirtti.
Söz konusu uçakların pilotlarının da Rus olduğunu belirten Hüseyin şunları kaydetti: ''Rejim'de Su 25 ve MİG 31 savaş uçakları yok, rejimin elinde eski Su 24 savaş uçakları vardır. Su 25 ve MİG 31 savaş uçakları 8 adet güdümlü ve radar kontrollü füze taşıyabiliyor. Bu uçaklar havaalanlarındaki operasyon merkezlerine doğrudan askeri bölgelerin görselini çekip anında gönderebiliyor. Bu uçaklar 6 tona kadar patlayıcı taşıyabilir ve saldırı güçleri çok yüksektir.''
- Wall Street Journal da yazdı
ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal da Rusya'nın Suriye'ye düzenlediği hava saldırılarında ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) tarafından desteklenen muhaliflerin elinde olan bölgenin vurulduğunu yazdı. Wall Street Journal, Amerikalı yetkililerin açıklamalarına dayandırdığı haberinde, Rusya'nın Suriye'de DAEŞ yerine Esad'in muhaliflerini vurduğunu öne sürdü. Haberde, Rus uçaklarının, CIA tarafından desteklenen muhaliflerin elinde olan bölgeyi vurduğu, bu durumun da Suriye krizini yeni bir tehlike ve belirsizlik ortamına taşıdığı kaydedildi. ABD ve müttefiklerinin, Rusya'ya bir çok konuda "kızgın" olduğu ifade edilen haberde, kızgınlık nedenleri olarak; "Rusya'nın Esad rejimini destekliyor olması, ABD'nin liderliğindeki mevcut koalisyonla işbirliği yapmaması, Rusya'nın operasyonları düzenlemeden sadece bir saat önce bildirmesi, ABD koalisyonunun Suriye hava sahasından uzak durmasını istemesi ve DAEŞ yerine Esad karşıtı muhalifleri hedef alması" gösterildi. Haberde, Rusya'nın koordinasyonsuz bir şekilde Suriye'ye girmesinin Suriye semalarındaki çatışma riskini artıracağı belirtildi. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Suriye'de muhtemelen DAEŞ güçlerinin bulunmadığı alanlara hava saldırısı yapmış göründüğünü söylemişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...