Katil Esad güçleri sivilleri vurdu: 100 ölü

/ Kaynak: AA
Katil Esad güçleri sivilleri vurdu: 100 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye ordusunun, Halep'te sivil yerleşim yerlerine 'varil bombasıyla' düzenlediği hava saldırılarında 100 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Halep'te yerel kaynaklardan edinlen bilgiye göre, orduya ait helikopterler, Halep'in kuzeydoğusunda yer alan ve DAEŞ'in kontrolünde olan Bab ilçesine ''varil bombasıyla'' gerçekleştirdiği saldırıda 80 kişi yaşamını yitirdi. Ordu güçlerince Halep'in Deyr Hafır kasabasında çarşıya düzenlenen saldırıda ise 20 kişinin öldüğü belirtildi. Saldırılarda hayatını kaybedenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu ifade eden kaynaklar, "Esed güçlerinin, hava saldırılarını gerçekleştirdiği bölgelerde terör örgütü DAEŞ'e ait merkezlerden uzak sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını'' aktardı. Bab'taki yerel aktivistler de rejimin, ilçeye 12 varil bombasıyla sivil yerleşim yerine saldırdığını ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Esed güçlerinin hava saldırılarında yaralananların ilçedeki ve Munbic'teki hastanelerine kaldırıldığını vurgulayan aktivistler, Deyr Hafır ve Bab ilçesinin DAEŞ'in kontrolünde olması nedeniyle görüntü ve fotoğraf çekemediklerini dile getirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...