Brüksel'deki sığınmacılar endişeli

/ Kaynak: AA
Brüksel'deki sığınmacılar endişeli

DÜNYA Haberleri  / AA

Brüksel'de parkta çadır kuran sığınmacılar soğuyan havalar nedeniyle endişeli.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de çoğunluğu Suriye ve Irak'tan yaklaşık bin sığınmacı bir parka kurdukları çadırlarda iltica başvurularının tamamlanmasını beklerken soğuyan havalar nedeniyle endişe duyuyor. Belçika makamları Göçmen Ofisi yakınlarındaki Maximilien Park'ta kamp kuran sığınmacıları kışın soğuktan koruyacak yer arıyor. Şu ana dek gönüllü aileler 96 sığınmacıyı yanlarına alabilmek için başvurdu. Kalan sığınmacıların mülteci kamplarına ve bazı boş binalara yerleştirilmesi hedefleniyor. Havaların soğumasına rağmen ailesiyle çadırda yaşamaya devam eden Cezayirli Malfi Farah (32) çocuklarını battaniyelere sararak soğuktan korumaya çalışıyor. Cezayir'den 5 yıl önce Belçika'ya gelen Farah'ın iltica başvurusu hala sonuçlandırılmadı. AA muhabirine havanın soyduğunu ve artık çadır da yaşamak istemediğini belirten Farah, "Çocuklarımı düşünmek zorundayım, sadece adalet istiyorum" dedi. Farah'ın Belçika'da doğmuş 2 yaşındaki kızının da oturum izni bulunmuyor.
- Çadırlar boşaltılacak
Brüksel'de yüzlerce sığınmacıların çadır kurduğu park soğuyan havalar nedeniyle boşaltılmaya çalışıyor. Federal hükümet çadır kampın zorla boşaltılmasından yanayken Brüksel Belediyesi sığınmacılara zaman tanınmasını istiyor. Bu arada gönüllü ailelerin 96 sığınmacıyı evlerine alabilmek için başvurması kamptaki çaresiz insanları bir nebze umutlandırdı. Kampta gönüllü çalışan Bram de Smet (37) yüzlerce Belçikalı ailenin sığınmacılara kapılarını açmaya hazır olduklarını söyledi. De Smet, "Sığınmacılar krizi Avrupa'nın yaşadığı bir fiyasko, AB'de artık birlik yok. Bazı ülkelerin sığınmaclara 'hayır' diyebilmesi zalimcedir" şeklinde konuştu. Avrupa'nın büyük bir mülteci sorunu olmadığını belirten De Smet "Belçika'ya günde 150 sığınmacı geliyor, Türkiye, Lübnan ve Ürdün ile kıyaslandığında bu rakam hiçbir şey değil" dedi. Birçok Avrupalı sığınmacılara yardım etmek isterken AB liderleri ilticacıların üye ülkeler arasında nasıl dağıtılacağı konusunda anlaşamıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...