Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cameron'dan Rusya'ya çağrı

Cameron'dan Rusya'ya çağrı

DÜNYA Haberleri

İngiltere Başbakanı Cameron'dan Rusya'ya çağrı, 'Rusya kasap Esad'ı desteklemektedir. Bu hem kendileri hem de dünya için büyük bir hatadır'

İngiltere Başbakanı David Cameron Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarıyla "kasap" Esed'i desteklediğini belirterek, Moskova yönetimine "Yönünüzü değiştirin ve DAEŞ'le mücadelede bize katılın" dedi. Cameron Muhafazakar Parti'nin yıllık kongresi öncesi BBC'ye konuştu. Rusya'nın düzenlediği hava saldırılarının DAEŞ'in kontrolünde olan bölgeleri değil Esed rejimi muhaliflerini hedef aldığının görüldüğünü belirten Cameron "Rusya kasap Esed'i desteklemektedir. Bu hem kendileri hem de dünya için büyük bir hatadır. Bu bölgeyi daha istikrarsız hale getirecektir. Radikalleşmeyi ve terörizmi artıracaktır" dedi. Rusya'ya çağrıda bulunan Cameron "Yönünüzü değiştirin ve DAEŞ'le mücadelede bize katılın. Bölgenin güvenli olmasını istiyorsak Esed'e alternatif bir lidere ihtiyacımız olduğunu fark etmeliler. Esed Suriye halkını birleştiremez ve bütün olanların sebebidir. Esed attığı varil bombaları ve uyguladığı vahşetle insanları DAEŞ'ten daha fazla yerlerinden etmiştir" ifadesini kullandı. Cameron Sunday Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada ise Suriye ve Irak'ta DAEŞ ile mücadele çerçevesinde ülkenin askeri kapasitesini artırma sözü verdi. Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin insansız hava uçağı filosunu artıracağını bildiren Cameron "10 Reaper insansız uçaklarını daha uzun mesafelerde uçabilen ve daha gelişmiş silah ile ekipman taşıyabilen yeni 20 Protector insansız uçaklarıyla değiştireceklerini" bildirdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...