İşgalci İsrail güçleri, 47 Filistinliyi gözaltına aldı

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail güçleri, 47 Filistinliyi gözaltına aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde bugün 47 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Kudüs Esirler Cemiyeti Müdürü Nasır Kavs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin Kudüs ve Batı Şeria'da evlere baskınlar düzenlediğini, 47 Filistinlinin bu operasyonlar sırasında gözaltına alındığını söyledi.
İsrail'in Filistinli gençlere yönelik giderek artan gözaltı operasyonlarına dikkati çeken Kavs, 13 Eylül'den bu yana Kudüs'te 275 Filistinlinin gözaltına alındığını, bu sayının yaklaşık yarısının da çocuklardan oluştuğunu ifade etti.
Kavs, yıl başından bu yana gözaltına alınan kişi sayısının da bin 330'a ulaştığını dile getirdi.
Öte yandan, İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri tarafından yapılan yazılı açıklamada ise söz konusu zaman diliminde Kudüs'te 250 Filistinlinin, "polise taş ve molotof kokteyli attıkları" gerekçesiyle gözaltına alındığı, bu dönemde çıkan olaylarda da 50 İsrail polisinin yaralandığı belirtilmişti.
İsrail Güvenlik Komitesi, askerlere, "taş ve molotofkokteyli atan" Filistinlilere ateş açma yetkisi verilmesi, 4 ila 20 yıl arasında değişen hapis cezaları ve çocuklara para cezalarının verilmesini içeren kararlar almıştı. Son zamanlarda Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılarla sonuçlanıyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...