Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Nijerya'da terör saldırısı: 16 ölü

/ Kaynak: AA
Nijerya'da terör saldırısı: 16 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Nijerya'da düzenlenen iki intihar saldırısında en az 16 kişinin öldüğü bildirildi.

Polis Sözcüsü Toyin Gbadegesin, Yobe eyaletinin başkenti Damaturu'daki camiye ve lojmana düzenlenen intihar saldırılarında eylemciler dahil 16 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını açıkladı.
Nijerya'nın kuzeydoğusunda orduyla Boko Haram militanları arasında bugün çıkan şiddetli çatışmada 50 militan öldürülmüş, 9 asker hayatını kaybetmişti.
Başkent Abuja'da cumartesi düzenlenen bombalı saldırılarda en az 15 kişi yaşamını yitirmişti. Maidiguri'de bir camiye iki hafta önce düzenlenen intihar saldırısında da 54 kişi hayatını kaybetmiş, 90 kişi yaralanmıştı.
Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram, 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi Nijerya'da 2000'li yılların başından beri faaliyet gösteriyor. Örgüt militanlarının ülkenin kuzeydoğusundaki Borno, Adamawa ve Yobe eyaletlerinde düzenledikleri şiddet eylemlerinde son 6 yılda on binlerce kişi hayatını kaybetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...