Irak: 'Rusya'dan destek isteyebiliriz'

/ Kaynak: AA
Irak: 'Rusya'dan destek isteyebiliriz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Zamili: 'Rusya'dan DAEŞ hedeflerine yönelik hava saldırısı talebinde henüz bulunmadık'

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim ez-Zamili, Rusya'dan Irak'taki terör örgütü DAEŞ mevkilerine yönelik hava saldırısı talebinde henüz bulunmadıklarını belirtti.
Zamili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya'nın Suriye'deki DAEŞ mevkilerine yönelik saldırılarını yakından takip ettiklerini ifade ederek , "Bu saldırılar şayet başarılı olursa talep götüreceğiz. ABD'lilerin DAEŞ'i bitirmede ciddi olmadığını zaten gördük" dedi.
-Koalisyona yeni katılım
Bağdat, Moskova, Tahran ve Şam'dan oluşan "dörtlü koalisyon"a Çin, Kuzey Kore ve bazı Körfez ülkelerinden de katılım olacağını savunan Zamili, "Bu dörtlü koalisyonun çalışmaları istihbari bilgi paylaşımına dayanıyor" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...