Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama: Türkiye'nin yanındayız

Obama: Türkiye'nin yanındayız

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Obam, Erdoğan'ı telefonla aradı, taziyelerini iletti.

Obama, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kındıklarını belirtti. Obama, "ABD olarak terörle mücadelede Türkiye'nin yanındayız. Türkiye'nin acısını payşıyoruz" dedi.

"KORKAKÇA EYLEMLER"

Federal Basın ve Enformasyon Dairesince yapılan açıklamaya göre,  Almanya Başbakanı Angela Merkel, Davutoğlu'na başsağlığı diledi.


Merkel mesajında, büyük üzüntü ve şaşkınlıkla Ankara'da bu sabah çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği muhtemel terör eylemini öğrendiğini belirtti.


Derinden hissettiği acıyı paylaştığını kaydeden Merkel, "Terör saldırıları olduğu yönündeki belirtilerin teyit edilmesi durumunda bunlar, doğrudan vatandaşlık haklarına, demokrasiye ve barışa karşı çok korkakça eylemlerdir" ifadesini kullandı.

PUTİN'DEN TAZİYE MESAJI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara'da meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. 

Kremlin'in resmi sitesinden yayımlanan mesajda Putin, saldırıda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunarak yaralılara acil şifalar temenni etti. 

Putin mesajında menfur saldırıyı düzenleyenlerin ve azmettirenlerin gereken cezayı alacağını ümit ettiğini vurgulayarak, terörle mücadelede Türkiye ile yakın işbirliği yapmaya hazır olduklarını bildirdi. 

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber'den de saldırıya ilişkin kınama geldi.

ABD: TERÖRE KARŞI DURMALIYIZ


ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter'daki resmi hesabından yapılan açıklamada ''Ankara'daki son saldırıyı kuvvetle kınıyoruz. Hepimiz birlik içinde teröre karşı durmalıyız'' ifadelerine yer verildi.


İNGİLTERE: ŞOK EDİCİ

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bombalama görüntülerinin ''şok edici'' olduğunu belirtti.


Moore mesajında, ''Ankara'daki bombalama görüntülerini görünce şok oldum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerim. Düşüncelerim yaralananlar ve sevdikleriyle. Bu tarz terör olayları insanlık dışıdır ve hiçbir durumda kabul edilemez. Londra'daki 7/7 bombalı saldırısını yaşamış biri olarak; şimdi zaman, herkesin sakin ve ölçülü tepki vermesi zamanıdır'' dedi.

AB: ACILARI PAYLAŞIYORUZ


Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Haber ise Twitter'daki mesajında, ''Barışçıl göstericilere yönelik bu elim saldırı karşısında derin üzüntü ve şok içerisindeyim. Kederli ailelerin, dostların ve barış ortamı bu kadar zalimce bozulan tüm Türkiye vatandaşlarının acılarını paylaşıyoruz'' ifadelerini kullandı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI KIRBY SALDIRIYI KINADI


ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından, Ankara'da yaşanan terör saldırısı "güçlü biçimde" kınandı.


Bakanlık Sözcüsü John Kirby, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ABD olarak, barışçıl göstericilere karşı işlenen çirkin terör saldırısını güçlü biçimde kınadıklarını belirterek, olayda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına başsağlığı dileğinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...