'Ankara ağlarken Lefkoşa da ağlıyor'

/ Kaynak: AA
'Ankara ağlarken Lefkoşa da ağlıyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, 'Ankara ağlarken, Lefkoşa da ağlamaktadır' dedi.

Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrası Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliğinde taziye defteri açıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Büyükelçiliğe gelerek taziye defterine şunları yazdı:
"An itibarıyla 97 kişinin yaşamını yitirdiği Ankara'daki terör eylemi hepimizi derinden yaralamıştır. Katliama dönüşen bu korkunç ve insanlık dışı olaya Ankara ağlarken, Lefkoşa da ağlamaktadır. Türkiye yas tutarken, KKTC de yas tutmakta, bu büyük acıyı paylaşmaktadır.
Şahsım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı adına bu menfur saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum. Yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara ve yakınlarına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu bu badireden demokrasi içinde çıkış yolu bulacağına ve en erken zamanda barış ve huzur ortamına kavuşacağına olan inancımı da ifade etmek istiyorum. Hepimizin başı sağ olsun."
Ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ve Dışişleri Bakanı Emine Çolak da Büyükelçilikte açılan taziye defterini imzalayarak Türk halkına başsağlığı dileklerinde bulundu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...