Kudüs'te bir Filistinli öldürüldü

/ Kaynak: AA
Kudüs'te bir Filistinli öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Kudüs'te İsrail polisinin, bıçaklı saldırıda bulunduğu öne sürülen bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü bildirildi.

Kudüs'te İsrail polisinin, bıçaklı saldırıda bulunduğu öne sürülen bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld yaptığı açıklamada, "Kudüs'ün kuzey batısında, bir otobüste bıçaklı saldırı gerçekleştiren kişi, polis ekipleri tarafından vurularak öldürüldü" ifadesini kullandı.

Rosenfeld açıklamasında, bıçaklı saldırıda bir askerin hafif yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını belirtti.

İsrail basınında yer alan haberlerde ise otobüste öldürülen Filistinlinin, önce bir askerin silahını almaya çalıştığı, başarısız olunca da bıçaklı saldırı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Son olayla birlikte sabahtan bu yana 3 Filistinli öldürülürken, 2 Filistinli de ağır yaralanmış oldu. Olaylarda ikisi ağır 4 İsrailli de yaralandı.

Yahudi yerleşimcilerin, ağustos başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanan gerginlik, son günlerde İsrail'de ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı şehirlerle Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı.

Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 26'yı bulurken, olaylarda 4 de İsrailli öldü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...