Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Knesset skandal tasarıyı onayladı

/ Kaynak: AA
Knesset skandal tasarıyı onayladı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail parlamentosu Knesset'in, taş atma cezasının ağırlaştırılmasına ilişkin kanun tasarısının ilk okumasının onaylanladığı belirtildi.

İsrail devlet radyosundan yapılan açıklamada, Knesset'in, kanun tasarısının yürürlüğe girmesi için gerekli üç okumadan ilkine onay verdiği ve söz konusu tasarının, taş atmaya en az 3 yıl hapis cezası verilmesini öngördüğü belirtildi.
Parlamentonun ayrıca, taş ve molotof kokteyli atan 13 yaş altı çocuklara para cezası verilmesini öngören kanun tasarısının da ilk okumasını onayladığı kaydedildi.
Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada ise iki kanun tasarısının, terörle mücadele kapsamında atılan adımlar olduğu ifade edildi.
Taş atmanın cezası, İsrail yasalarında daha önce en az 4 ila 6 ay hapis cezası olarak belirlenmişti.
İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon da dün akşam yaptığı açıklamada, İsraillilere saldıranlara demir yumrukla karşılık verileceği ve hayatın normal seyrine geri döneceği ancak sabretmek gerektiğini belirtmişti.
Yahudi yerleşimcilerin, geçen ağustos ayı başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla başlayan gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanmış, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaşmıştı. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 27'yi bulurken, olaylarda 6İsrailli de öldü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...