ABD'den Türkiye açıklaması

/ Kaynak: AA
ABD'den Türkiye açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Albay Pat Ryder, muhaliflere yapılan askeri yardımın Suriyeli Kürt gruplara gitmediğini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı'nda telekonferans yöntemiyle gazetecilere konuşan Sözcü Ryder, DAEŞ ile mücadele konusundaki bilgilendirme yaptı.

''TÜRKİYE'NİN ENDİŞELERİ HAKKINDA HASSASIZ''

Pazar gecesi havadan gönderilen mühimmatın içinde bulunan askeri malzemelerin Suriyeli Arap koalisyonu güçlerinin eline geçtiğinden "emin olduklarını" vurgulayan Ryder, "Türk ortaklarımızın bazı endişeleri hakkında hassasız. Tekrar söyleyeyim, bu yardım Suriyeli Kürtlere yapılmadı" dedi.

Ryder, son aylarda DAEŞ karşıtı güçlere mensup on binlerce kişinin terör örgütünü Türkiye sınırı yakınındaki bölgelerden uzaklaştırdığını ifade ederek, yapılan 50 tonluk yardımın da yaklaşık 5 bin kişiden oluşan Arap muhalif gruba gittiğini yineledi.

Ryder, bu grubun bazı durumlarda Suriyeli Kürt gruplar ve Türkmen, Hristiyan ya da diğer unsurlarla uyum içinde hareket ettiğini ifade etti.

CENTCOM Sözcüsü, yakın zamanda Suriye Demokratik Güçleri adı altında bir oluşumun kurulduğunu ve PYD'nin de bununla bağlantılı olduğunu bildiklerini kaydederek, ancak askeri malzeme yardımı yapılan Arap koalisyonunun bu güçlerle ilişkisinin ne kapsamda olduğunu bilmediklerini söyledi.

Sözcü, ayrıca, yardımın Kürt gruplarla paylaşılıp paylaşılmadığının sorulması üzerine, kendi ihtiyaçları varken Arap koalisyonun malzemeleri ve mühimmatı Kürt gruplarla paylaşmasının şaşırtıcı olacağını dile getirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...