Kremlin'den çok sert çıkış

Kremlin'den çok sert çıkış

DÜNYA Haberleri

Rusya Genelkurmay Başkanı, Rusya'nın Suriye'de devasa bir üs kuracağını açıkladı. Kremlin'den ise bu açıklamaya çok sert bir yanıt geldi.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov, Suriye'de deniz, kara ve hava birliklerinin dahil olduğu askeri bir üs kurabileceklerini söyledi.


Komsomolskaya Pravda'ya konuşan Rus komutan, "Amacımız IŞİD militanlarını yenilgiye uğratmak ve ülkede krizi siyasi olarak çözüme kavuşturmak. Bunun için deniz, kara ve hava birliklerinin konuşlanacağı askeri bir üs kurulması ihtimal dışı değil." dedi.


KREMLİN'DEN AZARLARCASINA YANIT


Ancak Kartapolov'un çıkışına Kremlin Sarayı'ndan yanıt gecikmedi adeta azarlar gibi bir yanıt geldi.  Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in basın danışmanı Dimitri Peskov gazetecilerin “Rusya Suriye'de yeni askeri üs mü kuruyor” sorusuna oldukça sinirli bir şekilde karşılık verdi. Peskov gazetecilere karşı “Bu soruyu bana yöneltirken bizim Genelkurmay'ın, Başkomutan Putin'in bilgisi dışında karar aldığını mı ima ediyorsunuz? Böyle düşünüyorsanız diğer sorularınıza geçelim lütfen” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...