Ban'dan Hadi'ye diyalog daveti

/ Kaynak: AA
Ban'dan Hadi'ye diyalog daveti

DÜNYA Haberleri  / AA

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi görüşmelere davet etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi, Ensarullah Hareketi (Husiler) ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ile yeni diyalog görüşmelerine katılmaya davet ettiği bildirildi.
Yemen Cumhurbaşkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Hadi'ye davet mektubunu, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Eş-Şeyh Ahmed teslim etti.
Kaynaklar, diyalog görüşmelerinde, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2 bin 216 sayılı kararının, Körfez ülkelerinin Yemen'de iktidar değişimini hedefleyen girişimi, BMGK'nın kararları ve ulusal diyalog görüşmelerinde varılan sonuçlar temel alınarak uygulanması konusunun ele alınacağını kaydederken, Yemen hükümetinin de Ban'ın davetini görüşmek üzere bir toplantı düzenleyeceğini belirtti.
BM Temsilcisi Ahmed, Yemen'de krizin tarafları arasında diyalog görüşmelerine yeniden başlanması için dün Riyad'a gelmişti.
Devrik lider Ali Abdullah Salih'in başkanlığını yaptığı Genel Halk Kongresi Partisi ve Husiler, geçen hafta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a mektup göndererek, Eylül ayının başlarında Maskat'ta üzerinde uzlaşıya varılan yedi maddeye uyacaklarını teyit etmişti. Söz konusu yedi madde arasında, Husiler ile Salih yanlısı güçlerin saldırılarını ve sivilleri öldürmeyi durdurup kentlerden çekilmesini öngören ve BMGK'da nisan ayında kabul edilen 2 bin 216 sayılı karar yer alıyor.
Husiler, kararın uygulanması için Salih ile oğlunun cezalarının iptal edilmesi, Husi liderlerin mal varlıklarına ilişkin getirilen el konulma kararı ile seyahat yasaklarının kaldırılması gibi şartlar öne sürmüş, Yemen hükümeti de söz konusu şartları reddetmişti.
Hadi ise Husilerin kararı şartsız kabul etmesini istemiş ve bu alanda uluslararası camiayı Husilere baskı yapmaya çağırmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...