Macaristan, Hırvatistan sınırını kapattı

/ Kaynak: AA
Macaristan, Hırvatistan sınırını kapattı

DÜNYA Haberleri  / AA

Macaristan, sığınmacıların girişini engellemek için Sırbistan sınırından sonra Hırvatistan sınırını da kapattı.

Macar polisler, Hırvatistan ile Macaristan sınırı arasındaki Borovo geçişinden yaklaşık bin 500 sığınmacının ülkeye girmesinin ardından, gece yarısından bir saat sonra sınıra tel örgü çekti.
Birçok sığınmacı sınır kapanmadan önce, Macaristan'ın Zakany köyüne geçti.
Macaristan üzerinden artık Avrupa'ya geçemeyecek sığımacıların, Hırvatistan ile Slovenya sınırını tercih etmesi bekleniyor.
Hırvatistan ile Slovenya hükümetlerinin, sığınmacıların Hırvatistan kuzeyindeki Mursko Sredişçe ve Matzely geçişleri kullanmaları konusunda şimdiden anlaştığı bildirildi. Slovenya ise Hırvatistan sınırına takviye polis gönderdi.
Hırvatistan İçişleri Bakanı Ranko Ostoyiç, basına yaptığı açıklamada, Hırvatistan'nın sığınmacılar konusunda Slovenya ile görüşmelere devam edeceğini, bu konuda bir sorunun yaşanması istemediklerini ifade etti.
Macaristan Dış Ticaret ve Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, dün yaptığı açıklamada, "Macaristan, bu gece yarısından itibaren Hırvat-Macar sınırındaki yeşil bölgeyi kapatacak" demişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...