Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, İbadi ile görüştü

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, İbadi ile görüştü

DÜNYA Haberleri

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve beraberindeki heyeti başkent Bağdat'taki konutunda kabul etti.

İbadi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, taraflar görüşmede, Irak'ın genelinde terör örgütü DAEŞ'e karşı başlatılan operasyonların gidişatını ve Enbar ile Salahaddin illerinde kazanılan zaferleri ele aldı.
Görüşmede, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, terörle mücadele konusunda ülkesinin Irak'a yardımlarının devam edeceğini belirterek, özellikle Irak ordusundaki güçlerin eğitilip donatılması, aynı zamanda kurtarılmış bölgelerin istikrarının korunması için polis güçlerinde destek verileceğini ifade etti.
Dunford, Irak güvenlik güçlerinin Enbar ve Salahaddin illerinde elde ettikleri başarılarından dolayı ordu güçlerini de tebrik etti.
İsrail'de tamamladığı resmi temaslarının ardından sürpriz bir şekilde Irak'ın Erbil kentine geçen Dunford, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile bir araya gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...