Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail askerleri 51 Filistinliyi öldürdü

/ Kaynak: AA
İsrail askerleri 51 Filistinliyi öldürdü

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail askerlerinin ekim ayının başından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de Filistinlilere yönelik saldırılarında 51 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail askerlerinin ekim ayının başından bu yana Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de Filistinlilere yönelik saldırılarında 51 Filistinlinin hayatını kaybettiği, bin 900'ünün yaralandığı bildirildi.
Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda 37'si Batı Şeria ve Kudüs'ten, 14'ü ise Gazze'den 51 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, bu kişiler arasında en küçüğü 16 aylık, en büyüğü 17 yaşında 11 çocuğun bulunduğu kaydedildi.
İsrail güçlerinin kullandığı gerçek ve plastik mermilerin yanı sıra yanarak ve darbedilerek yaralananların sayısının bin 900 olduğu ifade edilen açıklamada, Batı Şeria'da 114'ü gerçek, 82'si plastik mermi, 22'si darbedilerek, 15'i de gaz bombası isabet etmesi sonucu 233 çocuğun yaralandığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, Batı Şeria'da 3'ü gerçek, 4'ü plastik mermiyle, 20'si gaz bombası, 13'ü de darbedilmek suretiyle 40 kadının yaralandığı belirtildi. Açıklamada, 3 bin 500 kişinin ise İsrail askerlerinin kullandığı göz yaşartıcı gaz bombasından etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdiği ifade edildi.
Olaylarda 8 de İsrailli hayatını kaybetti. 
Batı Şeria, Kudüs ve Gazze bir süredir Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve Yahudilerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında yaşanan olaylara sahne oluyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...