HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Netanyahu'dan ilginç iddia

/ Kaynak: AA
Netanyahu'dan ilginç iddia

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yahudileri katletmesi için Hitleri 'zamanın Filistinli Müftüsü Hacı Emin Hüseyni'nin ikna ettiğini' ileri sürdü.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, dün Kudüs'te düzenlenen "37. Dünya Siyonist Kongresi'nde" konuşan Netanyahu,  "Hitler Yahudileri yok etmek değil sürgün etmek istemişti. Filistin Müftüsü Hacı Emin Hüseyni Berlin'e giderek ona, 'Yahudileri sürgün edersen hepsi buraya (Filistin'e) gelir' dedi. Hitler, 'Peki ne yapayım onlara?' diye sordu. Hüseyni 'Onları yak' dedi" iddiasında bulundu. 
Netanyahu'nun, Yahudi soykırımı için Hitler yerine Filistinlileri suçlayan açıklamaları sosyal medyada büyük tepki çekerken, İsrail medyasında da Netanyahu'nun bu iddiasının "Yahudi soykırımını inceleyen en önemli tarihçiler tarafından bile reddedildiği" yönünde haberler yer aldı. 
Almanya'da Hitler yönetimi, 1939-1945 döneminde Yahudiler başta olmak üzere Romanlar, Nazi aleyhtarı Almanlar, engelliler, savaş tutsakları, Lehler ve diğer Slavların da aralarında olduğu milyonlarca kişiyi sistematik olarak katletmişti. II. Dünya Savaşı sırasında soykırıma kurban giden toplam Yahudi sayısının 6 milyon olduğu belirtiliyor. İsrail'de Holokost'un (Yahudi soykırımı) kurbanları için her yıl 27 Nisan'da anma törenleri yapılıyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...