ABD'den terör örgütü IŞİD'e karşı yeni saldırı

ABD'den terör örgütü IŞİD'e karşı yeni saldırı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin Irak'ta terör örgütü IŞİD'e karşı yeni bir saldırı başlatacağı iddia edildi.

ABD'nin Irak'ta yeni bir saldırı planladığı iddia edildi. İngiliz Times gazetesi, "ABD'nin, Irak'taki tıkanıklığa son vermek için IŞİD'e karşı yeni bir saldırı planladığını" yazdı.
Gazetenin dünya haberleri sayfalarındaki haberde ABD'nin, IŞİD'e karşı savaşta aylardır süren çıkmazın ve Rusya'nın Suriye'deki askeri müdahalesinin ardından, stratejisini yenilediği belirtiliyor.
Eşgüdümlü taarruz
Times'a göre, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'ın yönetiminde hazırlanan Amerikan Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) planı, IŞİD'i birden fazla cephede savaşmaya zorlayacak. Suriyeli ve Iraklı Kürt güçler ile Irak ordusu ve İran'ın desteklediği Şii milisler, eşgüdüm içinde taarruza geçecek.
Washington'un daha önce Şii milisleri desteklemeyi reddettiğini hatırlatıyor Times.
Gazete, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile üst düzey yetkililerin yeni stratejiyi önümüzdeki hafta Kongre'de açıklamalarının beklendiğini belirtiyor.
'ABD, Ramadi ve Musul'un alınmamasından rahatsız' Times'ın haberinde ABD'nin, Irak'ta IŞİD'in elindeki en büyük kentler olan Ramadi ve Musul'un geri alınamamasından rahatsız olduğu bildiriliyor.
Haberden bazı satırlar şöyle:
"Kremlin'in Irak'ta hava saldırılarına başlamak için Bağdat'tan izin istediğine yönelik haberler gelirken, General Dunford Irak'ta yeniden inisiyatif kazanmak için ABD liderliğindeki hava saldırılarını artırmayı ve operasyonlarda daha fazla tanksavar kullanılmasını planlıyor."
"İki hafta önce göreve atanan General Dunford, yeni harekata resmiyet kazandırmak için dün Kürt kenti Erbil'e gitti. Dunford'ın Erbil'e vardığı gün Irak ordusu ve Şii milisler aylardır süren çatışmaların ardından Beyji kentini ele geçirdi. 5 bin asker ve yaklaşık 10 bin milisin geçen hafta yakındaki petrol rafinerisini ele geçirdikten sonra Selahaddin vilayetindeki şehre girdi. Irak medyası, son operasyonda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin de hazır bulunduğunu bildirdi."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...