Çin'den hava sahası kararı

/ Kaynak: AA
Çin'den hava sahası kararı

DÜNYA Haberleri  / AA

Pekin yönetimi, ihtilaflı adaların bulunduğu Doğu Çin Denizi üzerinde Çin uçaklarının faaliyetlerini 'adil ve yasal' olarak tanımlandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Japonya'nın, ihtilaflı adaların bulunduğu deniz üzerinde geçen yıl Çin uçuşlarının fazlalaştığı ve Japonya'ya ait savaş uçaklarının daha fazla acil duruma geçtiği açıklamasına ilişkin, ilgili deniz üzerindeki hava sahasında Çin'in uçuş faaliyetlerinin adil ve yasal olduğunu açıkladı.
Sözcü Hua, Japonya'ya bölgesel istikrar ve barışın korunmasının yanı sıra Çin'i hedef alan müdahaleci eylemlerden kaçınması ve iki ülke ilişkilerini korumak amacıyla yapıcı çaba göstermeleri yönünde çağrıda bulundu.
Çin'in, Doğu Çin Denizi'nde Japonya ile kıta sahanlığı sorunları ve egemenlik tartışmaları bulunuyor. Çin, Japonya'nın Senkaku Adaları'nı "Diaoyu Adaları" olarak adlandırıyor ve bu adaların kendisine ait olduğunu iddia ediyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...