Üç İran gemisi, Rus limanında

Üç İran gemisi, Rus limanında

DÜNYA Haberleri

İran ordusuna ait üç savaş gemisi Rusya ordusu ile Hazar Denizi'nde yapılacak ortak tatbikat için Rusya'nın güneyindeki Astrahan Limanı'na giriş yaptı.

İran donanmasına ait üç savaş gemisi Rusya'nın Hazar Filosu ile gerçekleştirilecek ortak tatbikat sebebiyle Rusya'ya geldi. Gemiler Cuma gününe kadar limanda bekletilecek.
 
İran'ın Astahan Konsolosu'nun karşıladığı İranlı denizciler, tatbikat öncesinde Rusya Hazar Denizi Filosu komutanları ve Astrahan yönetimi temsilcileri ile görüşecek. Tatbikat sonrasında İran filosu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye hareket edecek.

Bu arada önceki günlerde İranlı Mehr ajansının haberinde İran'a ait gemilerin Rusya'ya demirleme amacının, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve Hazar Denizi'ndeki güvenliği arttırmak olduğu kaydedilmişti. Haberde ayrıca gemilerin Rusya'daki faaliyetlerini tamamlamasının ardından Rus filosundan gemilerin de İran'a gideceği belirtilmişti. Kaynak: Sputnik

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...