Şebve'de 7 terörist öldürüldü

/ Kaynak: AA
Şebve'de 7 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Koalisyon güçlerinin Şebve'de, Husiler ile devrik lider Salih yanlılarını hedef alan hava saldırılarında 7 militan öldü, 18 militan yaralandı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in Şebve vilayetinde, Ensarullah Hareketi (Husiler) ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarına yönelik hava saldırılarında 7 militanın öldüğü, 18'inin yaralandığı bildirildi.
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre Koalisyon güçleri, Şebve'nin Aseylan ilçesindeki Hayd bin Akil Dağı'nda, Salih yanlısı birlikler ile Husilerin konuşlandığı mevkilere düzenlediği hava saldırılarında 7 militan öldü, 18 militan yaralandı.
Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri mart ayında, yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Yemen'de Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde devam ediyor.
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Yemen'de Marttan bu yana devam eden çatışmalarda şimdiye kadar 2 bin 615'i sivil, 7 bin 800'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, bunların üçte ikisinin koalisyon güçlerinin hava saldırıları sonucu öldüğünü açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...